Dit seizoen gaan wij op reis met Poortdok.
Omdat het advies is om dit jaar op eigen risico op vakantie te gaan halen wij de vakantie vibe naar Poortdok.

Elke twee weken halen wij een vakantie land naar ons restaurant met een passend menu en typische gerechten uit dat land.

We vliegen van Indonesië terug naar iets dichter bij huis en wel het prachtige land Frankrijk!

Natuurlijk kent iedereen Frankrijk vanwege zijn goede wijnen, champagne, gezond eten en laten we niet vergeten het chauvinistische karakter van de Fransman.

Fransen staan bekend om hun chauvinisme en om de onwil om elke andere taal te spreken dan het eigen mooie Frans. Iets dat niet veel mensen weten is dat zij op school leren dat Frankrijk het middelpunt van Europa is en dat hun cultuur en taal grote bijdrage levert aan de omgangsvormen wereldwijd. Niet zo gek dus dat zij daar trots aan ontlenen.
Frankrijk was tot en met de tweede wereldoorlog het land dat de standaard voor Europa bepaalde. In mode, kunst, filosofie, en omgangsvormen. Vandaar dat men zich nog altijd het middelpunt van Europa noemt.

Wanneer u uitgenodigd wordt om te komen eten, zorg er dan voor dat u op tijd bent, en indien te laat, nooit later dan tien minuten. Uiteraard met uitleg waarom u later bent.
Bent u uitgenodigd voor een groot diner, en met name in Parijs, is het gebruikelijk dat u in de ochtend bloemen stuurt die dan eventueel verwerkt kunnen worden in de bloemstukken op tafel. En evenzo is het belangrijk dat u zich voor het diner kleedt. Casual mag, maar casual is in Frankrijk wat chiquer dan in de meeste West-Europese landen.

Wist je dat;

De afstand van Almere naar Parijs 510 KM is

 • Er jaarlijks in Frankrijk 500 miljoen slakken worden gegeten. De populairste slak in Frankrijk is de Franse wijngaardslak, een Bourgondische delicatesse. Deze slak is een typisch Frans voorgerecht en een bekend symbool van de Bourgogne. Dit is een grote slak die wordt gezien als familie van de tuinslak die wij in Nederland kennen.
 • De meest gedronken drank in Frankrijk niet wijn is maar mineraalwater.
  De Fransen drinken namelijk 103 liter per jaar per persoon.
 • Het in Frankrijk verboden is om een varken Napoleon te noemen.
  Een varken vernoemen naar je grootste leider is natuurlijk erg oneerbiedig. Dit is een wet, opgenomen in het wetboek.
 • We in Nederland veel kaas eten, maar in Frankrijk doen ze er een schepje bovenop. Wist je dat er ongeveer 1200 soorten kaas in Frankrijk worden gemaakt!
 • Er 10 miljard stokbroden worden gegeten.
  Een Fransman eet gemiddeld een halve baguette per dag
 • Met een indrukwekkende jaarlijkse productie van 46 miljoen hectoliters wijn, je Frankrijk wel het grootste wijnland van de wereld kunt noemen.
  Ter vergelijking: Dit is ongeveer evenveel wijn als de productie van Argentinië, Zuid-Afrika, Chili en Australië samen. 

En dan ons Menu:

Salade Nicoise

Tamme eendenborst met honing thijm saus en pommes gratin

Creme brulee met Hazelnoot ijs

€ 24,50
*Gerechten zijn ook los te bestellen.