Nieuwsbrief Poortdok 2019

Patterns of Ebb and Flow

In de week van 11 tot 15 maart vindt de winterschool Patterns of Ebb and Flow plaats in en om het Almeerderstrand.

Programma 
13.30 uur: Ontvangst
14.00 uur: Welkom, korte toelichting en observaties in het gebied door Cocky Eek van de ArtScience Interfaculty gevolgd door studentendemonstraties (buiten) van de installaties. 
15.30 uur: Reacties peilen tijdens informele borrel
16.00 uur: Einde

Locatie: strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1

Wat gaat er gebeuren?
Veertien internationale studenten van ArtScience, Sonologie en Compositie uit Den Haag verblijven een week lang aan de kustzone in Almere Poort. Deze eerste editie van de StrandLAB winterschool, waarbij het werken in de buitenruimte centraal staat, maakt deel uit van het interdisciplinaire bachelor- en masterprogramma van de ArtScience Interfaculty. Docenten Cocky Eek en Kasper van der Horst begeleiden de studenten.

De ‘uitvinderachtige’ studenten aan de Interfaculty werken op het grensvlak van kunst en recente ontwikkelingen in wetenschap en technologie. Tijdens deze winterschool focussen ze in het bijzonder op de elementen en patronen van de natuur. Hoe leiden de bewegingen van wind, water en zand tot een compositie of installatie? Projecten van studenten van ArtScience vinden veelal hun weg naar festivals of leiden tot samenwerkingen zoals met het festival Into the Great Wide Open. Eerder werkten Cocky Eek en studenten wekenlang met de natuurelementen bij de Zandmotor op het strand van Den Haag.

De winterschool en de samenwerking met de ArtScience Interfaculty is een van de initiatieven waarmee StrandLAB Almere test hoe het culturele profiel van Kustzone Almere Poort kan worden versterkt. In samenwerking met Marina  overnachten de studenten en docenten in huisjes aan de steigers op het water in Marina Muiderzand. 

Met winterse lentegroet,

Team StrandLAB Almere & ArtScience Interfaculty

KCALB Sundays: where business meets pleasure

Op zondag 31 maart presenteren comedian Mo Hersi en StrandLAB Almere de eerste editie van KCALB Sundays in strandrestaurant Poortdok. De KCALB Sundays ‘where business meets pleasure’ is een netwerkevent gecombineerd met salsa-, kizomba- en R&B 90s-muziek op het strand.

De KCALB Sunday is een initiatief van Mo Hersi met het idee alle culturen te verbinden en zo het Almeerderstrand diverser te maken. KCALB is omgedraaid BLACK. Kaartjes zijn te koop via Tix4all.

Netwerken en dansen

De KCALB Sundays vinden elke laatste zondag van de maand van 15.00 tot 23.00 uur plaats in strandrestaurant Poortdok. Van 15.00 uur tot 18.00 uur kunnen ondernemers informeel hun ideeën pitchen. Daarna gaan de voetjes van de vloer met salsa-, kizomba- en R&B 90s-muziek! Voor deze eerste editie komen dj’s dr.feelgood & Shug La Sheedah naar strandrestaurant Poortdok.

De volgende data zijn ook al bekend: zondag 28 april en zondag 26 mei. We hopen je te zien tijdens de KCALB Sundays!

We are Off now.